Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Wi
    Posts
    1

    Default Sporadic high idle after warmup / 04 Outback DD

    I am experiencing high idle after running and engine is warmed up. Seems to occur in association with shifting (but not always).
    On startup, engine settles at 800 to 900 rpm… I live shallow so I idle out a long way before adding throttle above idle.
    After pulling a skier or 2 idle will wander up to 1200 rpm.
    I turn engine off and it typically resets. It is a not a consistent issue but I will not shift from neutral above 960 rpm. So I shut down and restart

    Thoughts?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    Columbus, Ohio
    Posts
    665

    Default

    Fuel injected?
    I would think throttle cable. Over stretched needs adjusted or replaced. Leaky injector giving fuel. MAP sensor going bad.

    Carb?
    Throttle return spring, junk in fuel passage allowing leakage into engine.
    Secondaries on carb not closing

    Just throwing out ideas
    2015 Moomba Mojo Surf Edition
    4,000lbs
    Manual Flow

  3. #3
    Join Date
    Mar 2021
    Location
    South Georgia
    Posts
    769

    Default

    My first suspect would be return springs or sticky cables too. Just not letting it fully return to idle setting. If carburetor, possibly a small vacuum leak around a gasket too.

    Sent from my moto z4 using Tapatalk
    2021 Moomba Makai
    Black Cherry Metal Flake & Fire Red
    Nibral OJ 15.5x15 Altitude/Wake prop w/1.76 trans v-drive
    Wet Sounds Rev 8's, 10's, & sub

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •