Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Default Boat stalling when going from idle to WOT

    Hi everyone,

    I have a 2006 Moomba Outback V Drive, when i go from idle to WOT the boat stalls or idle to drive then WOT it stalls.

    also it stutters a lot as when i engage drive, after it get through the stutter it runs perfect, if i roll on the throttle I have no issue.

    I'm thinking maybe accelerator pump?

    Has anyone else experienced this?

    Thanks

    Cameron

  2. #2
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Western PA
    Posts
    91

    Default

    I have replaced throttle position sensor.
    $35 chevy suburban 5.7L 1999 or so year if you have throttle body.
    My symptom was black (rich) exhaust and high idle at neutral as well as hesitation and dtall.
    2004 supra indmar 325.

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk
    2004 Supra 22 Launch SSV
    325 Indmar Assault 320 HP
    "One more hour"

  3. #3
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    2,317

    Default

    Quote Originally Posted by CameronMoomba View Post
    Hi everyone,

    I have a 2006 Moomba Outback V Drive, when i go from idle to WOT the boat stalls or idle to drive then WOT it stalls.

    also it stutters a lot as when i engage drive, after it get through the stutter it runs perfect, if i roll on the throttle I have no issue.

    I'm thinking maybe accelerator pump?

    Has anyone else experienced this?

    Thanks

    Cameron
    Is it a Carbed boat? If so thats a classic accelerator pump issue. You can see if it's working by removing the air filter, then pump the throttle, should see a big squirt of fuel.
    http://www.instgram.com/jlyons30
    2002 Moomba Mobius LSV - Sold
    2006 Moomba Mobius LSV - Sold
    2017 Moomba Craz - Enzos, Lead

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •