Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32
  1. #1
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    South Florida
    Posts
    270

    Default No power with cruise

    When cruise is active i have no power. No zero off. Just the paddle wheel. Im not getting the yellow pop up message for error put anything. Just no power. Anything i can fix or have to go to the shop?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    Columbus, Ohio
    Posts
    1,045

    Default

    More details needed.

    No power....engine is running, in forward gear?
    Does the boat move?

    The cruise speed set to 0.0?
    Something caught in the paddle wheel and it isn't reading?
    Failed paddle wheel sensor?

    The cruise is not allowing you to accelerate is what I am guessing.
    2015 Moomba Mojo Surf Edition
    4,000lbs
    Manual Flow

  3. #3
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    South Florida
    Posts
    270

    Default

    Boat is running but won't go barely past idle. Cruise is set at 21. Now my wakeplate isn't working and stuck at 50. Im not getting any error messages.


    I will make a video
    Last edited by Bigs28; 06-19-2022 at 03:25 PM.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    South Florida
    Posts
    270

  5. #5
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    South Florida
    Posts
    270

    Default

    Wakeplate not working either......

    https://youtu.be/D89_lrXQLmk

  6. #6
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Reno, NV
    Posts
    730

    Default

    Power cycle to reset the computer. Are you cruising on one or both batteries? Try switching batteries o running on both.

    I have to do this on mine when autowake starts acting up on cruise.


    2022 SA 450
    2020 SA 450 Wife calls it White Cloud. Said it makes her feel "Classy"
    2017 Sanger V215sx. We call it Viagra because it's the little blue pill that gets everyone up (Sold)

  7. #7
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    South Florida
    Posts
    270

    Default

    I reset several times. Shut the battery off for about 20 minutes and let it cycle. Same thing. It's also starting in autowake. I start the boat and autowake is on and starts filling the ballasts. Its definitely not acting right.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    Columbus, Ohio
    Posts
    1,045

    Default

    I don't have the 7" screen so I have to ask, does the screen just act as a display and there is a cpu unit somewhere?

    If the display itself is also the computer then maybe you can reset that somehow.

    Can you turn off Autowake after starting and turn off cruise?
    Then does the wake plate move and you can drive the boat?
    2015 Moomba Mojo Surf Edition
    4,000lbs
    Manual Flow

  9. #9
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    South Florida
    Posts
    270

    Default

    I can turn off autowake yes. Then i use the toggle switches to drain the 2-3% it fills when i start the boat but no matter what the wakeplate and cruise don't work. Ive emailed videos to dealer so hopefully i hear something tomorrow.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    South Florida
    Posts
    270

    Default

    Boat starting with autowake on.


    https://youtu.be/1BhOqJZXEa0

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •