Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    105

    Default Kicker 12” Stock Sub Malfunction

    My Kicker subwoofer just quit working out of the blue today. When I got home, I disconnected the cabin speakers from the amp and left only the sub connected. I cranked it wide open and it started working. Almost like it broke loose or something. I turned it off for a minute and then back on and same thing, not working again. Cranked it up again and it worked again. Anyone know what causes this?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2016 Moomba Craz
    2014 Chaparral H2O 21 Sport
    1997 Sea Ray 175 Sport

  2. #2
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Commerce Lake, MI
    Posts
    1,884

    Default

    Sounds like maybe the amp is the culprit.


    Sent from my iPad using Tapatalk
    2017 Moomba Craz

  3. #3
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    105

    Default

    After I crank it up and it comes on, it works fine at any volume.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2016 Moomba Craz
    2014 Chaparral H2O 21 Sport
    1997 Sea Ray 175 Sport

  4. #4
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Commerce Lake, MI
    Posts
    1,884

    Default

    The subwoofer should either work or not. Unless it’s seriously corroded. It sounds like the amp is causing the issues. The power regulation circuitry might be having issues which is overcomes when it reaches a certain threshold. @MLA would know best.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2017 Moomba Craz

  5. #5
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lake Wylie NC Area
    Posts
    2,120

    Default

    What are you cranking? Master volume or a woofer level? Whats the voltage at the amp, while the system is on? Amps are voltage sensitive.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    105

    Default

    Quote Originally Posted by MLA View Post
    What are you cranking? Master volume or a woofer level? Whats the voltage at the amp, while the system is on? Amps are voltage sensitive.
    When I crank the master volume all the way up, it's like it unfreezes or something and starts working.
    2016 Moomba Craz
    2014 Chaparral H2O 21 Sport
    1997 Sea Ray 175 Sport

  7. #7
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Commerce Lake, MI
    Posts
    1,884

    Default

    It’s got to be a power supply issue.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2017 Moomba Craz

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •