Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Default Ballast System Leaking

    Hi Everyone,

    I have a 2006 Moomba Outback V, the ballast system fills up and empties perfect but when have it off water continually comes through the lines, if i lift the line up high enough the water will stop. Does anyone know what causes this problem? Are the pumps bad or is it an o ring?

    Thanks

    Cameron

  2. #2
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Commerce Lake, MI
    Posts
    1,837

    Default

    Itís self siphoning. Add some anti siphon elbows to your overflow lines and it should stop. You can get them from Wakemakers.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2017 Moomba Craz

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Henderson, NV
    Posts
    5,301

    Default

    first off assuming you still have the old single pump and sprinkler valve setup? on top of the vdrive there should be a section of hard plastic sprinkler pipes and 3 valves with ballast hose going to each rear and the center locker bag.
    if so is it filling on all 3 bags or just 1.
    first place I would check would be the valves. they could be sticking partially open/closed.
    '06 Supra Launch 20SSV-gone but never forgotten

  4. #4
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Commerce Lake, MI
    Posts
    1,837

    Default

    Quote Originally Posted by sandm View Post
    first off assuming you still have the old single pump and sprinkler valve setup? on top of the vdrive there should be a section of hard plastic sprinkler pipes and 3 valves with ballast hose going to each rear and the center locker bag.
    if so is it filling on all 3 bags or just 1.
    first place I would check would be the valves. they could be sticking partially open/closed.
    Good call!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2017 Moomba Craz

  5. #5

    Default

    Awesome thanks guys. I’m heckling the valves first thing tomorrow!! I’ll let you know what happens

  6. #6

    Default

    So i have the old sprinkler system with the black on off valves and I replaced all 3 valves and 2 of the O rings, all set now!! thanks for your help. Each valve was only $33.00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •