Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    19

    Default Growling/Vibration

    2014 Möbius LSV with 330 assault. Running Acme 1433 prop. Just recently my family and I have begun to wake surf. When the stock rear and center bags are full and getting going at 10 mph I can feel a vibration and hear a growling noise coming from trans/motor area. The noise only comes when boat is heavily loaded. All wakeboarding actions nothing can be heard. I have used boat for a few days and noise has not gotten worse or better. I am going to switch to my stock 537 prop and see if noise is there still tomorrow. Any ideas before I take in to shop?
    Thanks

  2. #2
    Join Date
    May 2013
    Location
    Spokane, WA
    Posts
    566

    Default Growling/Vibration

    Quote Originally Posted by tjbere View Post
    2014 Möbius LSV with 330 assault. Running Acme 1433 prop. Just recently my family and I have begun to wake surf. When the stock rear and center bags are full and getting going at 10 mph I can feel a vibration and hear a growling noise coming from trans/motor area. The noise only comes when boat is heavily loaded. All wakeboarding actions nothing can be heard. I have used boat for a few days and noise has not gotten worse or better. I am going to switch to my stock 537 prop and see if noise is there still tomorrow. Any ideas before I take in to shop?
    Thanks
    Mines been doing it for last couple years since I added more weight and I run acme 1617 prop. It's not cavitating, or slipping that I have noticed - but it is annoying. Like you said it only does it fully sacked out or heavily weighted.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2013 LSV Red/White

    1100lb upgrades in each rear locker!
    Stock 500 Bow ballast
    650IBS
    Manual Flow equipped

    Boards
    Hyperlite Hi-Fi "The Illest"
    CWB AMG Carbon
    Phase 5 Razz
    Byerly Volt
    4.6 Ronix Koal Fish
    Phase Five Scamp (kiddos)

  3. #3
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Katy, TX
    Posts
    5,939

    Default

    Mine has been doing this ever since I bought it in 2010. The stock OJ prop was supposedly known for this and swapping to an ACME was the fix, well I swapped to an ACME 1847 like 4 years ago and it still growls/vibrates.
    David

    2017 Moomba Mojo Max Surf Edition, 2 Pair Wetsounds Rev10s powered by an SD2, 6 pair Wetsounds XS650M and Wetsounds XS12 powered by SD6 all controlled by a WS420.

    SOLD***2008 Mobius LSV, Gravity III , Wake Plate, Z5, Exile SX65c's, Exile XM9s, Exile XI12D, Exile Javelin, Exile 30.2***SOLD

  4. #4
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Tallahassee, FL
    Posts
    14,066

    Default

    Definitely check your drive shaft coupler bolts. Should do this at every oil change.
    My Mom said I'm not allowed to get wet!
    2008 LSV (sold)
    2000 Outback LS (sold)
    LLTR!!!!!!!!



  5. #5
    Join Date
    May 2013
    Location
    Spokane, WA
    Posts
    566

    Default Growling/Vibration

    Quote Originally Posted by kaneboats View Post
    Definitely check your drive shaft coupler bolts. Should do this at every oil change.
    I did. Everything is solid all the way back.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2013 LSV Red/White

    1100lb upgrades in each rear locker!
    Stock 500 Bow ballast
    650IBS
    Manual Flow equipped

    Boards
    Hyperlite Hi-Fi "The Illest"
    CWB AMG Carbon
    Phase 5 Razz
    Byerly Volt
    4.6 Ronix Koal Fish
    Phase Five Scamp (kiddos)

  6. #6
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    19

    Default

    I checked mine over too. Everything tight. Im gonna do a propsaft alignment as when I checked that I could get .007 in at port side at like 2 o'clock and 6 o'clock.
    I don't really know if that small amount out of adjustment would make a difference.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    19

    Default

    After prop shaft alignment and putting my new 1617 on. all is well. I may have a prop problem sending out to Nettles on Monday. One thing to note I never properly lapped my 1433 when installed. That may have been my issue all along. I will find out next week if prop was out of balanced.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Katy, TX
    Posts
    5,939

    Default

    Quote Originally Posted by tjbere View Post
    After prop shaft alignment and putting my new 1617 on. all is well. I may have a prop problem sending out to Nettles on Monday. One thing to note I never properly lapped my 1433 when installed. That may have been my issue all along. I will find out next week if prop was out of balanced.
    What do you mean by "Lapped" your 1433?
    David

    2017 Moomba Mojo Max Surf Edition, 2 Pair Wetsounds Rev10s powered by an SD2, 6 pair Wetsounds XS650M and Wetsounds XS12 powered by SD6 all controlled by a WS420.

    SOLD***2008 Mobius LSV, Gravity III , Wake Plate, Z5, Exile SX65c's, Exile XM9s, Exile XI12D, Exile Javelin, Exile 30.2***SOLD

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •